Beweegprogramma's en Medisch Fitness

 

Beweegprogramma's 

Sinds september 2012 bieden we beweegprogramma's voor mensen met Overgewicht (‘Gezond in beweging’), Oncologie, Diabetes Type II of COPD. Ook tijdens of na behandeling van een oncologische aandoening kunt u in onze praktijk terecht (zie ook het tabblad 'Specialisaties'). U traint de eerste 3 maanden twee keer in de week. Vervolgens traint u één keer per week gedurende 6 maanden op een medisch fitness abonnement. De trainingen zijn onder begeleiding van een fysiotherapeut. Naast het trainen is er tevens begeleiding door een diëtiste en lifestyle coach.

De beweegprogramma's worden aangeboden in Workum (Sport- en Gezondheidscentrum) en Koudum. Bij voldoende aanmeldingen wordt een groep gestart. Beweegprogramma's worden (gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende verzekering. Voor meer informatie over de beweegprogramma's of aanmelding kunt u bellen naar de praktijk of u stuurt een e-mail. 

Vanuit ons team zullen wij er samen met u alles aan doen om het resultaat te bereiken wat u voor ogen heeft.

Medische Fitness      

Medisch Fitness is een vorm van persoonlijke training onder begeleiding van een fysiotherapeut of oefentherapeut. Na een uitgebreid intakegesprek en onderzoek wordt er een trainingsschema opgesteld waarmee u gericht aan uw klachten kunt werken. Er is een mogelijkheid om individueel of in groepsverband (max. 4 personen) te trainen. Dit wordt tijdens de intake bekeken en besproken.

Denk hierbij aan chronische rug- of nekklachten, revalidatie na een nieuwe knie/ heup of fracturen. Het doel is om weer pijnvrij uw dagelijkse- of sportactiviteiten te hervatten en hierbij zo optimaal mogelijk te functioneren. Hierbij werken aan een betere balans tussen belasting (wat u doet met uw lichaam) en belastbaarheid (wat kan uw lichaam aan).