Fysiotherapie

 

Fysiotherapie biedt behandeling bij het herstel en het ontwikkelen van het optimale bewegen, bij behoud en bij achteruitgang. Een behandeling kan ook een begeleidend karakter hebben. Daarbij begeleidt de fysiotherapeut de patiënt in een bepaald revalidatieproces of geeft daarin adviezen. 

Een fysiotherapeut behandeld allerlei soorten lichamelijke klachten. Daarbij gaat men uit van de volgende onderverdeling binnen het werkveld van de fysiotherapeut:

  • Musculoskeletale klachten: hierbij gaat het om het behandelen van klachten met betrekking tot de spieren, botten en gewrichten.
  • Neurologische klachten: bedoeld voor patiënten met neurologische klachten zoals Parkinson, Multiple Sclerose of na een herseninfarct.
  • Pediatrische klachten: een speciale vorm van fysiotherapie die gericht is op kinderen en adolescenten.
  • Pulmonaire klachten: vorm van therapie waarbij patiënten met allerlei soorten ademhalingsproblemen worden behandeld.
  • Cardiale klachten: specialisatie binnen de fysiotherapie voor mensen met hartproblemen.

De aandoeningen kunnen bijvoorbeeld zijn ontstaan door ziekte, het sporten, het uitoefenen van werkzaamheden, door veroudering of door een ongeval.

Naast de algemene fysiotherapie zijn onze medewerkers op diverse gebieden gespecialiseerd. Kies uit het menu 'Specialisaties' voor meer informatie.