Verzekeringen

 

Fysiotherapie en Oefentherapie wordt vergoed uit het aanvullende pakket van de zorgverzekeraar. Op de website www.defysiotherapeut.com treft u een overzicht van alle zorgverzekeraars die fysiotherapie in hun aanvullende verzekering hebben opgenomen.

Wij hebben met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract. Via de volgende link vindt u het overzicht van de gecontracteerde zorg per verzekeraar voor onze praktijk: https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/fysiotherapeut/fysiotherapie-zuidwest/wjukslach-11

Bepaalde chronische aandoeningen worden wel vanuit de basisverzekering vergoed (voor de eerste 20 behandelingen is wel een aanvullende verzekering nodig of deze behandelingen worden bij u in rekening gebracht). Kinderfysiotherapie wordt wel vanuit de basisverzekering vergoed.

Meer informatie over zorgverzekeringen en zorg vindt u op www.zorgverzekering.org.

Verwijsbrief

U kunt rechtstreeks terecht voor fysiotherapeutische of oefentherapeutische behandeling. Een verwijsbrief van de huisarts of specialist is niet meer nodig. Als u door de huisarts of specialist naar de fysiotherapeut / oefentherapeut wordt verwezen is een verwijsbrief wel handig en soms noodzakelijk.

Uw zorgverzekeraar telt de screening als een behandeling en wordt daarom in mindering gebracht op het totale aantal te vergoeden behandelingen. Dit kan dus in uw nadeel zijn.