Welkom

In onze praktijk kunt u terecht voor algemene fysiotherapie, oefentherapie (Cesar), manuele therapie, oedeemtherapie, kinderfysiotherapie, geriatrisch fysiotherapie, fysiotherapie bij bekkenklachten, echografie, dry needling en medische training/revalidatie (o.a. voor hartrevalidatie, COPD, claudicatio).

Onze therapeuten helpen u bij de behandeling van lichamelijke (pijn)klachten die u beperken in uw bewegingsvrijheid.

U kunt zowel met als zonder verwijsbrief bij ons terecht. Na een eerste intake en screening kijken wij of wij u verder kunnen helpen en stellen een eerste behandelplan op.

De praktijk heeft behandellocaties in Koudum en Workum. In de zorgcentra 'De Finke' (Koudum) en 'Avondrust' (Makkum) behandelen we in het centrum zelf. Indien nodig, en voorgeschreven door uw arts, behandelen wij aan huis.

De medewerkers van de praktijk verstaan en spreken naast de Nederlandse taal tevens Duits, Engels en Fries (en in beperkte mate Frans).

Bereikbaarheid

Telefonisch: 0514 521574 of 0515 541967 (tussen 800-1130 uur krijgt u de secretaresse aan de lijn, op andere tijden kunt u het antwoordapparaat inspreken en bellen we u terug).

E-mail: info@fysiotherapiezuidwest.nl 

Nieuws uit de praktijk

Linda Bontekoe, algemeen fysiotherapeut, werkt sinds december 2020 in de praktijk. Zij zal vanaf februari 2021 Arno Kloosterboer vervangen die in de Noord Oostpolder meer uren gaat werken. 

We werken sinds begin 2020 samen met Sport34 in Koudum en al enige jaren met het Sport- & Gezondheidscentrum Zuidwest-Friesland in Workum. Het is mogelijk om gebruik te maken van het sport inloop spreekuur in Koudum. Belt u hiervoor naar de praktijk of stuur een mail.

Vanaf 1 september 2020 is de kinderfysiotherapie van de Wjukslach in Koudum verhuist naar de Nieuweweg 7 in Koudum. In het gebouw waar ook de GGD (consultatie bureau), thuiszorg organisaties, logopedie, diëtetiek etc. gevestigd zijn maken we gebruik van een grote nieuw ingerichte ruimte op de begane grond. 

Register Podoloog

Tim Douma is naast Fysiotherapeut ook Register Podoloog. Hij is bevoegd om zooltjes of ortheses aan te meten bij mensen met voetklachten. Zie voor meer informatie: www.podologiedouma.nl

Netwerken

Wij zijn aangesloten bij diverse netwerken. Zie hiervoor de informatie op deze website. 

CORONA nieuws

Beste patiënt, beste bezoeker,

Tijdens deze Corona crisis werken we als fysiotherapeuten wel om zorg te verlenen bij mensen met fysieke klachten. We behandelen patiënten in de praktijk (of, indien nodig, aan huis) maar nog wel onder omstandigheden die anders zijn dan je/u gewend bent. Zo maken we in eerste instantie alleen afspraken op afstand, via de telefoon of een videoverbinding. Naar aanleiding van dat gesprek bepalen we de vervolgstappen. Als jij/u, of iemand in jouw/uw gezin, symptomen heeft van corona dan zullen we bijvoorbeeld beeldbellen of stellen we het even uit. Als het voor jouw/uw zorg noodzakelijk is, en het ook veilig en verantwoord kan, plannen we wel een behandeling in de praktijk. Zie ook Corona werkwijze

Belangrijk is dan dat we ons samen houden aan de hygiëneregels:

  • Draag een mondkapje, uw therapeut doet dit ook
  • Geen handen schudden
  • Neem je eigen badhanddoek mee
  • Was je handen voor en na de afspraak
  • 1 persoon per fysiotherapeut
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Houd 1,5 meter afstand van andere patiënten
  • Bij griep of andere luchtwegklachten kom je niet

Als het nodig is, maakt de fysiotherapeut gebruik van extra persoonlijke beschermingsmiddelen. In de praktijk houdt iedereen zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar.

Samen doen we er alles aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen: jouw/uw fysiotherapeut vertelt je/u welke fysiotherapeutische zorg mogelijk is. We vertrouwen erop dat je/u begrip hebt voor de maatregelen.

Annegreet, Arno, Danielle, Hendrikje, Henk, Hennie, Imkje Wietske, Linda, Marlies, Pamela, Ria, Seline en Tim 

Plus Praktijk

De praktijk is voor de zorgverzekeraars De Friesland en Zilveren Kruis (tevens Interpolis en FBTO) gecertificeerd als PLUS praktijk. 

De praktijk is op veel onderdelen getoetst o.a. op praktijkvoering, kwaliteit van zorg, locaties en dossiers, op alle onderdelen zijn we positief beoordeeld.