ZwangerFit®

 

De zwangerfit cursus is een eigentijdse cursus voor vrouwen die zwanger of net bevallen zijn. Tijdens de lessen geven speciaal opgeleide therapeuten training zodat de conditie behouden blijft waardoor klachten en fysieke ongemakken kunnen worden voorkomen.

Voor wie          

Zowel de zwangere als de pas bevallen vrouw kan deelnemen aan NVFB-ZwangerFit®. Vanaf de 16e week van de zwangerschap tot aan de bevalling kan iedere vrouw deelnemen aan de cursus. Voordeel hiervan is dat de fitheid, conditie en spierkracht op niveau blijft. Bovendien wordt er al vroeg in de zwangerschapsperiode preventief getraind met speciale aandacht voor rug-, buik- en bekkenbodemspieren. Vier weken na de geboorte van de baby kan worden deelgenomen aan de lessen. Dit kan tot 9 maanden na de bevalling, al naar gelang van jouw behoefte. Je kunt instromen wanneer jij wilt. Dit geldt tijdens de zwangerschap maar ook na de bevalling.

Cursusinhoud        

NVFB-ZwangerFit® start met een intake door de docent. Zo kan bepaald worden of de behoeften en verwachtingen van jou aansluiten bij de cursusinhoud.

De cursus bestaat uit actieve lessen waarin ook aandacht is voor een stukje theorie. Tijdens de actieve lessen kan er gebruik worden gemaakt van fitness apparatuur, klein oefenmateriaal en muziek. De aandacht ligt vooral op conditie, spierversterking, coördinatie en stabilisatie. Tijdens het stuk theorie komen onderwerpen aan bod die betrekking hebben op de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling. Ook wordt ingegaan op de functie en eventuele problemen in bekken, bekkenbodemgebied en/of houdings- en bewegingsapparaat.

Locatie    

Binnen de praktijk wordt de cursus gegeven door Marlies Voogd in de praktijklocatie Koudum en in Workum, locatie Sport-en Gezondheidscentrum Zuidwest Friesland. 

Voor (meer) informatie of voor opgave voor de lessen kunt u ons telefonische bereiken op 0514-521574.