ZwangerFit® - Aqua

 

De zwangerfit cursus is een eigentijdse cursus voor vrouwen die zwanger of net bevallen zijn. Tijdens de lessen geven speciaal opgeleide therapeuten training zodat de conditie behouden blijft waardoor klachten en fysieke ongemakken kunnen worden voorkomen. Vanwege de vraag naar Zwangerfit-aqua worden deze lessen sinds 2017 in het zwembad in Wijckel gegeven. 

Voor wie          

Zowel de zwangere als de pas bevallen vrouw kan deelnemen aan NVFB-ZwangerFit®. Vanaf de 16e week van de zwangerschap tot aan de bevalling kan iedere vrouw deelnemen aan de cursus. Voordeel hiervan is dat de fitheid, conditie en spierkracht op niveau blijft. Bovendien wordt er al vroeg in de zwangerschapsperiode preventief getraind met speciale aandacht voor rug-, buik- en bekkenbodemspieren. 

Cursusinhoud        

NVFB-ZwangerFit® start met een intake door de docent. Zo kan bepaald worden of de behoeften en verwachtingen van jou aansluiten bij de cursusinhoud.

De cursus bestaat uit actieve lessen in het zwembad waarin ook aandacht is voor een stukje theorie. Tijdens de actieve lessen worden er oefeningen in het water gedaan. De aandacht ligt vooral op conditie, spierversterking, coördinatie en stabilisatie. Tijdens het stuk theorie komen onderwerpen aan bod die betrekking hebben op de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling. Ook wordt ingegaan op de functie en eventuele problemen in bekken, bekkenbodemgebied en/of houdings- en bewegingsapparaat.

Locatie    

Marlies Voogd, fysiotherapeut en oefentherapeut, geeft ZwangerFit-Aqua in het zwembad in Wijckel. 

Voor (meer) informatie of voor opgave voor de lessen kunt u ons telefonische bereiken op 0514-521574.